Startlog

Een log over van alles

auto's

BMW Aluminium velgen of dop?

Er bestaan grote twijfels of het nu beter is om voor reguliere aluminium velgen te kiezen of om toch voor een wieldop te gaan. Deze twijfels zijn terecht. Toch zijn er duidelijke verschillen. Uiteraard geldt dit ook voor velgen en wieldoppen van BMW. In deze blog leggen wij de verschillen uit tussen de beide soorten. Ook laten we weten wat de voordelen en nadelen van zowel reguliere velgen als autobanden met doppen zijn. Tevens gaan we dieper in op de factoren die van belang zijn voor beide soorten.

Allereerst beschrijven we hier wat we nu precies bedoelen met aluminium velgen en met dop velgen. Aluminium velgen worden ook wel lichtmetalen velgen genoemd. In tegenstelling tot stalen velgen zijn aluminium velgen duurzamer en stijlvoller. Echter kosten ze wel meer. Ook voor wieldoppen zijn er voor- en nadelen ten opzichte van stalen velgen. In deze blog ligt de focus voornamelijk op het verschil tussen aluminium velgen of wieldoppen.

Voordelen aluminium velgen

Laten we beginnen met aluminium velgen. Het gebruik van aluminium velgen brengt een aantal voordelen met zich mee waardoor er veel mensen besluiten om voor dit type velgen te gaan. Het grootste voordeel is het feit dat aluminium velgen uitstekend bestand zijn tegen corrosie. Hierdoor gaat een aluminium velg erg lang mee. Daarnaast is de warmteafvoer gunstig, waardoor de banden, wiellagers en het remsysteem lage temperaturen behouden en zo ook duurzamer zijn. Ten slotte wordt het uiterlijk van aluminium velgen vaak omschreven als schitterend, afgewerkt of sportief. Hierdoor is het totaalplaatje van je BMW gelijk een stuk beter.

Voordelen aluminium velgen

Nadelen aluminium velgen

Hoewel er zoals hierboven geschreven veel voordelen zijn als je over lichtmetalen of aluminium velgen beschikt, zijn er ook een aantal nadelen om rekening mee te houden. Doordat aluminium velgen vaak groter zijn dan stalen velgen, is het rijcomfort iets minder soepel. Voor de echte liefhebbers kan dit de keuze beïnvloeden. Een veel belangrijker nadeel voor de meeste personen is echter het feit dat aluminium velgen duurder zijn dan reguliere velgen. Toch kan dit verschil gemakkelijk terug te verdienen zijn.

Voordelen wieldoppen

Het gebruik van wieldoppen brengt een aantal voordelen met zich mee. Het grootste voordeel van wieldoppen is het feit dat de velgen goed beschermt worden met het gebruik van een wieldop. Het is namelijk zo dat als de wielen van een auto botsen met bijvoorbeeld een stoeprand of paaltje, de wieldop nog voor de velgen zit. De klap wordt goed opgevangen door de wieldop, en niet door de velg. Daarnaast is het erg makkelijk om wieldoppen schoon te maken, je hoeft je niet langs alle velgen te wringen. Ze zijn ook gemakkelijk te monteren en demonteren, iets wat met reguliere velgen natuurlijk absoluut niet het geval is. Ook zijn de kosten van wieldoppen lager dan van velgen.

Nadelen wieldoppen

Een nadeel van wieldoppen is het uiterlijk. Het ziet er namelijk niet zo sportief uit als je met wieldoppen aan het rijden bent in plaats van strak afgewerkte aluminium velgen. Veel mensen vinden de voordelen van de wieldoppen ook niet voldoende om er op over te stappen en zeggen dat het voornamelijk een sierproduct is. Hoewel wieldoppen er wel mooier uitzien dan stalen velgen zien ze er voor veel mensen niet eens heel mooi uit.

Keuze overwegen tussen aluminium en dop

Hopelijk heeft deze blog kunnen helpen met een overweging maken wat voor soort velgen geschikt zijn voor je BMW. Velgen zijn beschikbaar in alle soorten en maten, en het aanbod is enorm!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *