Startlog

Een log over van alles

De redenen om te kiezen voor bedrijfskrediet
Zakelijk

De redenen om te kiezen voor bedrijfskrediet

Ondernemers weten maar al te goed dat ze door de jaren heen ontzettend veel geld in hun bedrijf moeten investeren. Dit is essentieel om te kunnen functioneren en om te blijven groeien. Natuurlijk moet dit dan wel financieel haalbaar zijn. Niet iedereen heeft een enorm groot spaarpotje tot zijn of haar beschikking. Ook als startende ondernemer kan dit erg lastig zijn. In dat geval kan je er ook voor kiezen om een bedrijfskrediet af te sluiten. Maar wat is dit precies? Wat is het verschil tussen een zakelijke lening en bedrijfskrediet? En waar gebruik je dit voor?

Wat is bedrijfskrediet?

Wanneer je een bedrijfskrediet afsluit, staat er een bedrag voor je klaar bij de bank. Dit bedrag kan je naar wens opnemen. Dit hoeft niet. Je bepaalt zelf of, hoeveel en wanneer je dit geld opneemt. Bovendien betaal je enkel rente over het bedrag dat daadwerkelijk wordt opgenomen. Je betaalt dus nooit extra geld wanneer je dit niet gebruikt. Bovendien betaal je het opgenomen bedrag iedere maand gedeeltelijk terug. Ook het afgeloste bedrag kan je weer in termijnen opnemen.

Bij een zakelijke lening ligt dit anders. Hierbij betaal je van tevoren hoe hoog het bedrag is dat je wilt lenen. Dit bedrag wordt in één keer op de rekening gestort. Je betaalt rente over het gehele bedrag. Geld dat je al hebt afgelost, kun je niet meer voor een tweede keer opnemen.

Waar gebruik je een bedrijfskrediet voor?

Een bedrijfskrediet kan voor verschillende redenen worden gebruikt. In de meeste gevallen wordt een bedrijfskrediet afgesloten door startende ondernemers. Bij de start van een bedrijf moet je nou eenmaal relatief veel geld investeren om deze te laten groeien. Denk bijvoorbeeld aan marketingkosten, materiaalkosten, etc. Nu heb je misschien al een spaarpotje achter de hand, maar deze wil je wellicht ook gebruiken voor het opvangen van maanden waarin je nog niet zo enorm veel zal verdienen. In dat geval is een bedrijfskrediet een slimme oplossing. Je bent niet verplicht om een bedrag op te nemen, maar je weet dat het er is in geval van nood.

Ook als doorgewinterde ondernemer kunnen er soms periodes zijn waarin je tijdelijk wat minder te besteden hebt. Bijvoorbeeld omdat de afwikkeling van een aantal facturen langer duurt dan normaal. De kosten van het bedrijf gaan dan wel gewoon door. Een bedrijfskrediet biedt de oplossing voor dergelijke situaties. Zo is het alsnog mogelijk om lopende zaken te betalen, de voorraad te vullen of te investeren in een nieuwe marketingcampagne. Bovendien betaal je enkel rente over het bedrag wat je opneemt, waardoor je nooit teveel zult betalen.

Looptijd van het krediet

Met een zakelijk krediet beschik je over enorme flexibiliteit. Je kunt aflossen en opnemen wanneer je dat maar wilt. Dit betekent uiteraard niet dat het krediet oneindig beschikbaar blijft. Ieder jaar doet de bank een financiële check. Hierbij kan het zijn dat je niet meer in aanmerking komt voor het krediet. Er zijn ook situaties waarin je er financieel plotseling veel beter voor staat. In dergelijke gevallen kan de bank een gunstige aanbieding presenteren. Eentje waarbij je bijvoorbeeld minder rente over het opgenomen bedrag hoeft te betalen. Zo bespaar je aanzienlijk veel geld!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *