Startlog

Een log over van alles

De kenmerken en voordelen van een tankpas
Mannen

De kenmerken en voordelen van een tankpas

Een tankpas is voor de meeste automobilisten niks nieuws. Wanneer je echter voor de eerste keer een eigen auto rijdt en vaker bij het tankstation staat, dan zal deze term je misschien nog wat onbekend in de oren klinken. Want wat is een tankpas precies? Waar wordt deze voor gebruikt? En wat zijn de voor- en nadelen hiervan? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het gebruik en de tankpas voordelen.

De mogelijke gebruikers van een tankpas

Wat is een tankpas? Dat is een vraag die vaak wordt gesteld. Toch is hier geen duidelijk antwoord op te geven. Wat de functie van een tankpas is, is met name afhankelijk van de gebruiker. Tankpasjes kunnen namelijk door heel veel verschillende soorten mensen gebruikt worden. Zowel op zakelijk als particulier vlak. Wij hebben een aantal functies en de daarbij horende gebruikers voor je op een rijtje gezet:

  • Stichtingen of verenigingen die zijn ingeschreven bij de KvK. Zij kunnen in de meeste gevallen via een tankpas uitgaven doen op rekening van de ‘zaak’.
  • Particulieren kunnen een tankpas gebruiken om extra korting te sparen. Bijvoorbeeld op dagjes weg of andere producten. Daarnaast kan de tankpas ook gebruikt worden als spaarsysteem om op een volgende tankbeurt korting te ontvangen. Hoe vaker je bij hetzelfde tankstation tankt, hoe aantrekkelijker dit financieel gezien zal worden.
  • Werknemers die in een leaseauto van de zaak rijden. Bij zakelijke ritjes hoeven zij doorgaans niet de benzine te betalen. Hierbij kunnen ze dus eenvoudig op kosten van de werkgever tanken met behulp van een tankpas.

Voordelen tankpas

Wat voor gebruik jij ook mag zijn, een tankpas biedt in de meeste situaties ontzettend veel voordelen. Het financiële voordeel is toch wel het allergrootst. Dit geldt zowel voor zakelijk rijden als privé ritjes. Particulieren kunnen gebruik maken van een handig spaarsysteem, waardoor ze uiteindelijk goedkoper uit zullen zijn. Werknemers en werkgevers kunnen eenvoudig betalen via de zaak, zien direct de btw-teruggave en hebben alle facturen bij de hand. Hierdoor is ook tankbonnetjes bewaren niet meer nodig, want alles wordt zorgvuldig digitaal voor je bewaard.

Zijn er ook nadelen?

Alles kent zo zijn voor- en nadelen. Dat is bij het gebruik van een tankpas niet anders. Wel is het belangrijk om jezelf af te vragen hoe zwaar deze nadelen wegen en of ze zwaarder wegen dat de grootste voordelen. Een mogelijk nadeel van het gebruik van een tankpas is dat je geheel afhankelijk bent van hetzelfde benzinestation. Hierdoor kan je nooit eens een ander tankstation opzoeken. Daarnaast is het vaak niet mogelijk om ook nog voor andere diensten af te rekenen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan parkeer-, wasstraat- en tolkosten. Je kunt dit probleem eenvoudig oplossen door voor een universele tankpas te kiezen. Hiermee kan je overal in Nederland tanken en is het ook nog eens mogelijk om verschillende diensten eenvoudig af te rekenen.

Wie baat heeft bij flexibiliteit, kiest dan ook voor een universele tankpas. Zo kan je overal en wanneer je maar wilt tanken, zonder alle mogelijke voordelen te verliezen.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *