Startlog

Een log over van alles

Ligt
Wonen Zakelijk

Energie besparen met de juiste kantoor verlichting

Ook veel bedrijven maken steeds vaker de overstap naar duurzame verlichting. Niet alleen profiteer je als ondernemer zo van lagere energiekosten, maar je bouwt ook een reputatie op als duurzaam bedrijf. Daarnaast zijn kwalitatieve moderne verlichting soorten tegenwoordig ook nog eens veel praktischer. Hierdoor wordt de werkplek op de juiste manier verlicht, waardoor het personeel beter hun taken kunnen vervullen. Maar hoe zorg je ervoor dat er voldoende energie wordt bespaard op kantoor? Voor welke verlichting kies je dan precies? Hieronder geven we enkele praktische tips.

Investeer in LED panelen

LED verlichting is de afgelopen jaren enorm populair geworden. Deze vorm van verlichting biedt niet alleen een groot voordeel voor het milieu, maar levert ook nog eens sfeervol en praktisch licht. Daarnaast kan LED verlichting energie veel beter omzetten in licht, waardoor je aanzienlijk minder stroom verbruikt. Dit resulteert in een fikse besparing op de vaste lasten.

Een led-paneel kopen is een slimme investering voor kantoorruimtes, vergaderruimtes en zelfs studie- en klaslokalen. Deze panelen kunnen eenvoudig aan het plafond worden gemonteerd door de zogenaamde ‘plug and play’ montage. Hierdoor vergen deze panelen weinig montagetijd en zal dit ook kosten besparen bij het inschakelen van installateurs. In de meeste gevallen is dit zelfs door handige personeelsleden zelf te doen. Led panelen passen eenvoudig in standaard systeemplafonds.

Led panelen beschikken over enorm veel voordelen. Zo genieten ze van een zeer lange levensduur, hebben ze weinig onderhoud nodig en besparen ze uiteindelijk veel stroom. Kortom: de perfecte verlichting voor ieder bedrijf!Ligt

Installeer tijdschakelaars of bewegingssensors

Werken jullie op kantoor met vaste werktijden? En merk je maar al te vaak dat sommige lampen niet uitgezet worden bij het verlaten van het pand? Dan is het natuurlijk zonde dat deze de gehele nacht blijven branden wanneer er niemand aanwezig is. Om dit te voorkomen kun je ervoor kiezen om een tijdschakelaar te installeren. Hierbij zorg je ervoor dat alle verlichting uitschakelt wanneer het personeel vertrokken is. Zo is niemand verantwoordelijk voor deze taak en kan het ook niet onverhoopt vergeten worden.

Werken jullie allemaal op verschillende tijden? Dan is een tijdschakelaar wellicht minder verstandig. In dit geval kun je misschien beter voor een bewegingssensor kiezen. Hierbij schakelt het licht vanzelf uit wanneer er een tijd niet meer bewogen wordt. Hou er wel rekening mee dat dit op een kantoor met vooral zittend werk ook averechts kan werken. Je wil natuurlijk niet dat de verlichting om de haverklap uitschakelt. Denk daarom goed na over de specifieke wensen binnen het kantoor, alvorens je een keuze uit bovenstaande opties maakt.

Ga slim om met de verlichting

Dit lijkt misschien een open deur, maar we mogen hem niet ongenoemd laten. Zeker in grotere kantoorruimtes met verschillende gebieden is het belangrijk dat deze regel nageleefd wordt. Door slim om te gaan met de verlichting, bespaar je eenvoudig veel geld op de elektriciteitsrekening. Verstuur gerust eens een mail naar al het personeel en leg daarin de regels met betrekking tot het stroomgebruik uit. Hang tevens bordjes op die duidelijk maken dat mensen eerst lampen moeten uitschakelen alvorens ze een ruimte verlaten.

Het is in sommige gevallen ook mogelijk om een sensor bij het verlaten van een ruimte te plaatsen. Wanneer je een ruimte binnenkomt zal de verlichting aan gaan en wanneer je vertrekt schakelt deze automatisch uit. Zo voorkom je onnodig verbruik van stroom en hoeft men elkaar hier ook minder op te wijzen.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *