Startlog

Een log over van alles

3 redenen waarom een hypotheekadviseur onmisbaar is.v1
Wonen Zakelijk

3 redenen waarom een hypotheekadviseur onmisbaar is

Is het al jaren jouw grootste wens om over een koopwoning te beschikken? Of woon je momenteel in een koopwoning, maar heb je een ander paleisje op het oog? Dan zal je natuurlijk een hoop moeten regelen. Een spannende en leuke tijd zal volgen. Hierbij is het regelen van de financiering het grootste dilemma. Want hoe krijg je een hypotheek? Hoeveel kan je maximaal lenen? En welke hypotheek is betaalbaar op de lange termijn? Alhoewel het voor huizenkopers tegenwoordig goed mogelijk is om zelf een hypotheek af te sluiten, geven de meeste mensen nog steeds de voorkeur aan een hypotheekadviseur. Maar waarom zou je een goede hypotheekadviseur Deventer inschakelen als je het ook zelf kan doen? Wij geven je 3 goede redenen!

1.    Professioneel advies

Het kopen van een huis is een ontzettend belangrijke beslissing. Deze heeft niet alleen invloed op je huidige situatie, maar ook op je financiële toekomst. Daarom moet er met heel veel zaken rekening gehouden worden alvorens je de knoop door kunt hakken. Een hypotheek is niet een lening van enkele jaren, hier zit je soms wel een leven lang aan vast. Dan wil je natuurlijk wel zeker weten dat je de juiste keuze maakt.

Als leek weet je echter meestal niet waar je precies op moet letten. Ja, de hypotheekrente. Wat veel mensen echter niet beseffen is dat de hypotheekrente maar een heel klein gedeelte van het afsluiten van een hypotheek is. Er zijn nog zoveel meer dingen om rekening mee te houden. Dit ligt voornamelijk in de voorwaarden die in het contract beschreven staan. Als je niet goed oplet, bestaat het risico dat je in de praktijk duurder uit bent dan je zelf had verwacht. Een hypotheekadviseur kan een slimme berekening van verschillende aanbieders maken, zodat je zeker weet dat je de voordeligste keuze maakt.

advies

2.   Advies tijdens de looptijd van een hypotheek

Wist je dat een hypotheekadviseur niet alleen paraat staat als je een nieuwe hypotheek wilt afsluiten? Deze kan ook van pas komen als je gedurende de looptijd met vragen zit. Er kunnen nou eenmaal veranderingen ontstaan waar je eerder geen rekening mee hebt gehouden. Denk bijvoorbeeld aan werkloosheid, een scheiding, overlijden, enzovoorts. In dat geval past de huidige hypotheek misschien niet meer bij jouw financiële situatie. Een hypotheekadviseur kijkt dan ook graag samen met jou naar andere opties, zodat je alsnog zorgeloos kunt blijven wonen.Professioneel advies

3.    Een goed hypotheekadvies levert geld op

Als je een hypotheekadviseur inschakelt, betaal je hier logischerwijs geld voor. Dit is voor veel mensen een goede reden om het uitzoekwerk zelf te doen. Zo denken ze immers geld te besparen. In de meeste gevallen blijkt dit echter niet zo mooi uit te pakken. Een foutje is immers snel gemaakt, zeker als je niet thuis bent in dit wereldje. Een foutje in de hypotheek betekent ook een fout voor heel wat jaren. Een hypotheek heb je immers niet binnen enkele jaren afgelost. Als een hypotheek echter zorgvuldig wordt uitgekozen en afgestemd op jouw persoonlijke situatie, zal dit op de lange termijn heel veel meer opleveren dan de advieskosten die je ooit hebt betaald. Kijk daarom verder dan enkel de kosten, maar bedenk goed wat dit je uiteindelijk oplevert. Dan zal je zien dat het inschakelen van een hypotheekadviseur het geld dubbel en dwars waard is!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *