Startlog

Een log over van alles

ellaone-morningafterpil-shop
Gezondheid Vrouwen

De effectieve morning-afterpil ellaOne

Heb je onbeschermd seks gehad, dan is de kans groot dat je ongewenst zwanger wordt. Deze kans wordt aanzienlijk groter naarmate je langer wacht. Daarom wil je zo snel mogelijk handelen. Het slikken van ellaOne maakt de kans op zwangerschap zes keer zo klein. Bestel je je morning-afterpil online, dan wil je je bestelling natuurlijk zo snel mogelijk verwachten. De Morningafterpil-Shop bezorgt daarom op dezelfde dag van je bestelling (voor 17:00). Ook is je bestelling onherkenbaar als brievenbuspakketpost. Desgewenst kun je de ellaOne tevens bij een PostNL Servicepunt ophalen.

Online kopen

Sta je op het punt de morning-afterpil te kopen, dan heb je al genoeg aan je hoofd. Het kan dan ook zijn dat je niet naar de winkel wilt. Een online bestelling dan veel minder confronterend en discreet. Wil je echt anoniem blijven, dan is een online bestelling de meest logische keuze. In Nederland kun je de morning-afterpil kopen zonder recept van je huisarts. Het is hierbij wel belangrijk om zelf je informatie in te winnen over het gebruik en de verschillen tussen de verschillende morning-afterpillen.

Verschillen tussen Norlevo en ellaOne

Twee van de bekendste morning-afterpillen op de markt zijn ellaOne en Norlevo. Beide vind je in de webwinkel van de Morningafterpil-shop. Norlevo is gebaseerd op het belangrijke bestanddeel levonorgestrel (LNG), een hormoon dat ervoor zorgt dat sperma de baarmoeder moeilijker bereikt en dat een bevruchte eicel zich niet innestelt. Een nieuwere en iets duurdere morning-afterpil is de ellaOne. Deze bevat het bestanddeel ulipristalacetaat (UPA), dat je hormoonsysteem tijdelijk onderbreekt. UPA is zelf geen hormoon. Om de kans op zwangerschap zoveel mogelijk te verkleinen is de ellaOne aan te raden. Dit is ook de meest verkochte morning-afterpil.

ellaOne: tot 5 dagen na onbeschermde seks

Belangrijk om te weten is dat Norlevo tot 3 dagen na de onbeschermde seks gebruikt moet worden, terwijl je ellaOne tot 5 dagen na de onbeschermde seks kunt gebruiken. Hou er wel rekening mee dat voor iedere morning-afterpil geldt dat je deze zo snel mogelijk moet innemen. Slik je deze binnen 12 uur na de geslachtsgemeenschap, dan is de kans op zwangerschap 0,5%. Daarna bedraagt die kans 2%.

tot 5 dagen na onbeschermde seks

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *