Startlog

Een log over van alles

Overkappingen
Uncategorized

Overkappingen

De overkappingen zijn tegenwoordig super populair. Een overkapping geeft een leuke toevoeging aan jouw huis of achtertuin. Onder de overkap kan worden gerelaxt. Ook kan de overkapping dienen als een extra opslagruimte. Het creëert een extra schaduwplek in de tuin. In de warme zomerdagen ben je beschermt tegen de zonnestralen en kan je even heerlijk binnen afkoelen. Als het overdekt is kan er ook worden genoten van de zon in het voorjaar. Voordat je de keuze maakt om aan de slag te gaan met je overkapping, hebben wij een aantal tips.

 

Kies het juiste formaat

Een klein formaat is vaak goedkoper, dus vele mensen zullen hiervoor kiezen. Daarnaast neemt een klein formaat ook minder ruimte in beslag en kan het dus ook worden geplaatst in de wat kleinere tuinen. Het is belangrijk om na te denken waarvoor de overkapping gebruikt gaat worden. Als er enkel wordt gerelaxt, dan maakt het niet uit dat het wat kleiner is. Wanneer je er wilt gaan dineren met de hele familie, dan is het prettig als de ruimte wat groter is. Denk ook na over het type meubels. Het is zonde om je in te houden bij het kopen van de meubelen, terwijl je de ruimte wel hebt.

 

Materiaalkeuze

Een overkapping kan gebouwd worden met verschillende materialen. De meest voorkomende materialen zijn houten en aluminium. Beide materialen hebben hun eigen voor- en nadelen. Een overkapping van hout geeft een warme uitstraling, is vaak goedkoper en makkelijk zelf te plaatsen en naderhand te bewerken. Een aluminium overkapping heeft een wat luxere moderne uitstraling. Het is duurzaam en vergt maar weinig onderheid. Deze overkapping zijn vaak wat duurder en lastiger om zelf te plaatsen.

 

Belangrijk: fundering

Niet overal kan zomaar een overkapping worden geplaatst. Er dient rekening gehouden te worden met de fundering. De fundering is de ondergrond waar de overkapping op geplaatst wordt. Vooral bij een overkapping aan je huis is de fundering belangrijk. Als de overkapping dan zakt, kan de gevel namelijk mee gaan met de verzakking. Een overkapping kan zwaarder zijn dan dat je denkt. Laat je van tevoren dus goed adviseren over een desbetreffende fundering.

 

Meer informatie

Ben jij benieuwd geworden naar de overkappingen? Neem een kijkje in het assortiment bij Fenceweb. Zij hebben een breed aanbod overkappingen. Ze hebben alles op voorraad, de levering vindt drie tot vijf dagen na jouw aankoop plaats en het wordt door heel Nederland gemonteerd op locatie.

 

 

 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *