Startlog

Een log over van alles

Uncategorized

Koptelefoon of oordoppen? Voor wat kies jij?!

Heerlijk ongestoord muziek luisteren, een filmpje kijken of simpelweg wat grappige dingen op Social Media bekijken: je ken er uren zoet mee zijn. Maar wanneer je bij anderen bent of met het openbaar vervoer reist, is het natuurlijk wel zo prettig als zij hier geen last van ondervinden. Het is dan ook handig om een koptelefoon of oordopjes te kopen. Zo kun je heerlijk genieten en merkt je omgeving hier verder niets van. Tegenwoordig is het aanbod echter onwijs groot. Oordopjes bestellen is lang niet meer zo eenvoudig als het klinkt. Je beschikt niet meer over een enkele variant oordopjes of een gigantische koptelefoon. Je wordt al gauw overweldigd wanneer je het ziet.

De eerste keuze die je natuurlijk moet maken is of je voor een koptelefoon of oordopjes kiest. Wanneer je twijfelt, helpen we je graag verder op weg.

Voordelen van een koptelefoon

Een koptelefoon lijkt tegenwoordig haast een tikkeltje ouderwets. Vrijwel iedereen loopt met hippe oordopjes en genieten van het gemak en de flexibiliteit hiervan. Maar waarom zou je dan toch voor een koptelefoon kiezen?

Het zal je vast wel eens zijn opgevallen dat koptelefoons over het algemeen duurder zijn dan oordopjes. Dit heeft vooral met de geluidsbelevenis te maken. Kwalitatieve koptelefoons bieden over het algemeen een veel betere luisterervaring en meer geluid. Het is dan ook niet voor niets dat je een DJ nooit met een paar oordopjes in ziet staan. Echte muzikanten en muziekliefhebbers weten waarom!

Daarnaast is een koptelefoon ook nog eens heel comfortabel. Vaak klagen mensen dat oordopjes na lang dragen minder prettig zitten. Hierdoor kan de binnenkant van je oren na een 6 uur lange vliegreis plotseling wel heel erg geïrriteerd zijn. Bij een koptelefoon heb je dit probleem niet. Bovendien is deze ook nog eens gemakkelijk verstelbaar, waardoor hij door meerdere mensen gedragen kan worden.

 

Waarom voor oordopjes kiezen?

Een koptelefoon biedt enorm veel voordelen. Toch is het in veel situaties toch verstandiger om voor oordopjes te kiezen. Dit heeft verschillende redenen.

Het grootste voordeel van oordopjes is dat ze eenvoudig overal mee naar toe te nemen zijn. Dit lijkt tegenwoordig misschien vanzelfsprekend, maar bedenk je eens hoe moeilijk het soms is om een koptelefoon mee te nemen. Je kunt deze niet eenvoudig in je (jas)zak stoppen of meenemen zonder het te merken. Deze moet je altijd en overal met je meedragen. Voor oordopjes geldt niet nadeel niet.

Daarnaast zijn oordopjes veel prettiger om te dragen wanneer je sport. Een koptelefoon wordt al gauw warm en kan door het transpireren snel van je hoofd vallen. Hierdoor is het dragen van een koptelefoon minder comfortabel als je sport. Wanneer je oordopjes draagt is dit echter geen enkel probleem en kan je zonder problemen genieten van jouw favoriete muziek.

Over het algemeen zijn oordopjes vele malen goedkoper dan koptelefoons. Zeker wanneer je over een klein budget beschikt zijn oordopjes dan ook de betere keuze. Daarnaast vallen ze ook nog eens veel minder op. Met een gigantische koptelefoon op ben je altijd zichtbaar voor anderen. Met oordopjes in, merkt vrijwel niemand dat jij ondertussen muziek luistert of filmpjes bekijkt. Sommige mensen vinden het dan ook gewoon echt niet mooi om met een grote koptelefoon op te lopen.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *