Startlog

Een log over van alles

comfortabele akoestiek in sporthallen en gymzalen
Sport

Effectieve oplossingen voor een comfortabele akoestiek in sporthallen en gymzalen

In grote, open ruimtes zoals gymzalen en sporthallen is het vaak slecht gesteld met de akoestiek. Bij de leerlingen van scholen en de docenten lichamelijke opvoeding die deze ruimtes dagelijks gebruiken, leidt een slechte akoestiek regelmatig tot ernstige klachten. Geluidsoverlast kan dan oorzaak zijn van verschillende nadelige gevolgen, zoals: hoofdpijn, vermoeidheid, gehoorklachten, stemklachten en concentratieverlies. Dit artikel gaat in op effectieve maatregelen waardoor geluidsproblemen tot de verleden tijd behoren. Met onder andere akoestische panelen in sporthallen en gymzalen kan op een goede manier een comfortabele akoestiek gecreëerd worden.

Custom solutions, happy spaces

Akoesta is gespecialiseerd in akoestische oplossingen op maat. Op basis van de richtlijnen die door het NOC-NSF zijn gepubliceerd voor de in een zaal geldende nagalmtijd, richt de specialist zich ook op de akoestische optimalisatie van sport-gerelateerde ruimtes. Met behulp van akoestische metingen bepaalt Akoesta of de richtlijnen worden behaald. Met de resultaten maken de experts praktische aanbevelingen ter verbetering van de situatie. De belangrijkste variabelen die de akoestische beleving bepalen, zijn de nagalmtijd en de optredende geluidniveaus. Indien gewenst, voeren de specialisten na de oplevering een volgende meting uit om de nieuwe waarden vast te stellen. Van gymzalen en sporthallen maken zij met deze methode aangename en comfortabele ruimtes om te trainen, te sporten en les te geven.

Inzicht in de akoestische situatie

Het kan dus verstandig zijn om vooraf een meting te laten doen om goed inzicht te krijgen in de situatie en Akoesta in te schakelen als akoestisch adviesbureau. Met het brede assortiment producten van Akoesta worden effectieve maatregelen genomen tegen geluidsoverlast en daardoor zijn ruimtes te realiseren waar het prettig is om te verblijven. Zo ook met de akoestische oplossingen die gericht zijn op geluidsabsorptie in sporthallen en gymzalen. Die zijn dankzij wandpanelen en plafondpanelen niet langer bronnen van ongemak, maar bieden docenten en sporters voortaan een aangename omgeving. Deze akoestische oplossingen hebben een hoge absorptiewaarde en worden gemaakt van stevige materialen die tegen een stootje kunnen. Ze worden altijd op maat gemaakt. Akoestische panelen zijn zowel leverbaar als effen panelen voorzien van supersterke meubelstof als ook met iedere gewenste visual. Bovendien zijn ze eenvoudig te monteren. De panelen staan dus voor laagdrempelige oplossingen voor geluidshinder, zonder ingrijpende verbouwingen.

 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *