Startlog

Een log over van alles

Linkbuilding strategieën voor meer klanten
Online Marketing

Linkbuilding strategieën voor meer klanten

Linkbuilding is voor veel mensen een ingewikkelde en onbekende manier om meer bezoekers naar je website te krijgen. Terwijl een aantal heel eenvoudige strategieën prima kunnen werken en ook heel goed zelf uit te voeren zijn.

Maar als je liever met je eigen vakgebied bezig bent kan Pingwin je bijvoorbeeld goed helpen. Pingwin is een linkbuilding bureau uit Amsterdam met meer dan 10 jaar ervaring op dit gebied.

Wat is linkbuilding?

Met linkbuilding werk je aan de autoriteit van je website. Een link is een verwijzing van een andere website naar jouw site, zie het als een stem voor jouw website.

Op een andere website wordt namelijk gerefereerd of verwezen naar jouw site en als mensen op het linkje klikken gaan ze ook naar jouw website.

Google gaat er al dan niet terecht van uit dat websites waar veel naar verwezen wordt ook een autoriteit zijn op dat gebied.

Welke linkbuilding manieren zijn er zoal?

Een veelgebruikte manier en voor iedereen toepasbaar is door te gastbloggen. Een gastblog kun je bijvoorbeeld schrijven voor een andere website die geen concurrent van je is maar wel over hetzelfde onderwerp gaat.

Een relevante website is meestal wel geïnteresseerd in goed geschreven content omdat dat hun vindbaarheid uiteindelijk ook helpt. En in ruil daarvoor is het helemaal niet erg om vriendelijk om een linkje naar een relevante pagina op jouw website te vragen

Een andere manier is om zelf links te leggen is door je site aan te melden op directories. Je kunt je site bijvoorbeeld aanmelden op directories uit je omgeving met bijvoorbeeld allemaal Amsterdamse bedrijven. Of in jouw branche, dus bij alle arbeidsrecht advocaten.

In dit artikel op Search Engine Journal wordt uitgelegd hoe dat werkt.

Conclusie

Veel zaken op gebied van online marketing kun je heel goed zelf doen. Het internet staat vol met tips & tricks om je vindbaarheid te verbeteren. Maar ook Social media en content produceren voor je eigen site kun je natuurlijk goed zelf doen.

Als je dan toch onderdelen van je SEO wilt uitbesteden, dan is linkbuilding misschien wel een goede om te kiezen

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *