Startlog

Een log over van alles

perfecte match vinden online
Mannen Vrouwen

Online daten: zo vind jij de perfecte match!

Online daten is nog nooit zo populair geweest. Steeds meer singles richten zich tot het internet om een partner te vinden. Voorheen moesten we hier erg aan wennen. De oudere generatie kon zich er niks bij voorstellen dat je een date online kon vinden. Voor de jongere generatie is er echter weinig vreemds aan. Tegenwoordig boek je vakanties online, bestel je boodschappen, shop je voor kleding en woonaccessoires en maak je contact met mensen over de hele wereld. Waarom zou daten dan niet in dit plaatje passen? Als single kan het bovendien best lastig zijn om nieuwe contacten te leggen. Als je op straat loopt zie je enkel stelletjes, de kroegen zijn niet jouw ding en het leggen van sociale contacten is al helemaal niet jouw sterkste kant. Online daten kan in dat geval de oplossing bieden. Veilig vanuit jouw eigen woonkamer. Toch is online daten niet zo makkelijk als het klinkt. Er zijn enkele zaken waar je rekening mee moet houden om meer kans te maken om de perfecte match te vinden. Wij zetten enkele tips voor jou op een rijtje.

online dating tips

Maak een goede eerste indruk

Allereerst is het belangrijk om de profielschets zo nauwkeurig mogelijk op te stellen. Veel mensen maken de fout om direct aan de slag te gaan met het sturen van berichtjes. Als iemand anders echter niet weet waar jouw interesses liggen, wat je beroep is, leeftijd of andere belangrijke persoonlijke informatie, is de kans klein dat je een match zal vinden. Het internet creëert al een grote barrière tussen mensen, hierdoor biedt het een hoop zekerheid als je weet met wie je kletst. Kies voor een duidelijke profielfoto en vul jouw profielschets goed aan. Stel een mooi en interessant berichtje op en maak duidelijk waar je naar op zoek bent. Persoonlijke informatie plaatsen op datingsites kan best lastig zijn. Veel singles weten niet goed hoe persoonlijk ze het aan moeten pakken. Wij raden aan om veel te vertellen over jouw interesses, dagelijkse activiteiten, beroep en leuke avonturen. Laat je echter nooit verleiden om een telefoonnummer, adres of e-mailadres in jouw profiel te plaatsen. Dit hoort hier niet thuis en kan resulteren in mensen die jou ongevraagd berichten sturen. Ook met online daten is het belangrijk om jouw privacy in eigen hand te houden.

online dating

Wek de interesse

Nu je profielschets in orde is, stap je direct in het online datingsavontuur. Voordat je iemand een berichtje stuurt is het belangrijk om eerst na te gaan wat je wilt weten van die persoon en uiteindelijk wilt bereiken. Met een simpele ‘hoi’ kom je er tegenwoordig niet meer. Uit onderzoek blijkt dat je 40% meer kans hebt dat jouw berichtje wordt beantwoord als je een tekst van meer dan 140 tekens verstuurd. Denk hierbij ook aan eventuele spelfouten, dit is voor veel vrouwen én mannen een ware afknapper. Schrijf bijvoorbeeld over de reden waarom zijn/haar profiel jou opviel. Vertel wat over jezelf en geef uitleg over bepaalde eigenschappen. Zeg dan ook niet alleen dat je spontaan bent, maar leg ook uit waarom. Hiermee wek je de interesse en zorg je ervoor dat de ontvanger geboeid raakt en graag in gesprek gaat.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *