Startlog

Een log over van alles

tips om rijbewijs te halen
Mannen Vrouwen

Tips om je rijbewijs in één keer te halen

Zodra je voor het eerst start met rijlessen is het enorm spannend wanneer je uiteindelijk zal mogen afrijden. Elke les wacht je op het verlossende antwoord. Zodra je eindelijk mag afrijden is het uiteraard je wens om je rijbewijs in één keer te halen. Toch is dit voor veel mensen niet weggelegd. Meestal speelt er spanning mee, maar andere keren heeft het toch te maken met te weinig voorbereiding. Te weinig voorbereiding? Waarschijnlijk heb je je auto theorieboek wel honderd keer doorgelezen. Telt dat dan niet? Met de volgende tips ben jij perfect voorbereid op je rijexamen en zal jij binnen de kortste keren de wegen (on)veilig maken!

Faalangstexamen

Heb je enorm veel last van faalangst en krijg jij zodra je de auto instapt al klamme handjes en een verhoogde hartslag? Ga je vervolgens ‘stomme’ fouten maken omdat je gewoon niet meer helder kunt nadenken? Dan is een faalangstexamen de perfecte oplossing voor jou. Deze kan jouw rij-instructeur aanvragen bij het CBR. Het examen is precies hetzelfde als elk ander rijexamen. Het enige verschil is dat je nu een examinator krijgt die gespecialiseerd is in het begeleiden van mensen met faalangst. Zodra de examinator merkt dat jij enorm nerveus bent kan hij extra de tijd nemen om je op je gemak te stellen en het is zelfs mogelijk om onderweg een time-out te vragen.

Vergeet je theorie-examen niet!

Ben je zo druk bezig met het perfectioneren van je rijstijl tijdens de lessen en ben je alvast vooruit aan het denken naar het rijexamen? Vergeet dan vooral je theorie-examen niet! Zonder theorie-certificaat kan je niet deelnemen aan het rijexamen van het CBR. Het is dan ook zeer belangrijk dat je deze ruim van tevoren haalt, zodat de rijlessen niet vertraagd worden. Onderschat dit examen vooral niet! Deze is in de afgelopen jaren steeds moeilijker gemaakt en het slagingspercentage ligt niet zo hoog. Schaf dan ook vooral een autorijbewijs theorieboek aan om je zo goed mogelijk voor te bereiden. Test je kennis vervolgens met online proefexamens.

auto rijles

Verbeter je zwakke plekken

Ben jij enorm slecht in fileparkeren? Of ben je erg angstig op de snelweg en vind je het lastig om op de juiste manier van baan te wisselen? Vraag dit dan ook zeker aan je rij-instructeur. Zo weet hij precies wat jij nog lastig vindt en kunnen jullie dit samen oefenen. De meeste instructeurs beschikken ook over een boekje met aantekeningen, zodat je precies kunt lezen hoe het moet en wat de theorie achter de handelingen is.

Doe een tussentijdse toets van het CBR

Het is tevens mogelijk om een tussentijdse toets bij het CBR te doen. Dit is niet verplicht, maar kan wel erg handig zijn om je een idee te geven hoe het echte examen zal gaan. Tevens kan je een vrijstelling krijgen op de bijzondere verrichtingen als je op deze onderdelen een voldoende haalt tijdens de tussentijdse toets. Vergeet niet dat dit een oefenexamen is en je fouten mag maken.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *