Startlog

Een log over van alles

shortlease voordelen
auto's Mannen

4 voordelen van shortlease

We zijn bijna allemaal wel bekend met private lease. Shortlease is in de volksmond een iets onbekendere term. Daarom vragen veel mensen zich af welke behoefte shortlease precies vervult en welke voordelen deze vorm van leasen heeft. Wij helpen jou graag een handje op weg en inspireren je met de 4 belangrijkste voordelen van shortlease.

1.         Nieuwe auto rijden? Geen enkel probleem!

De meeste mensen vinden het een prettig idee om in een nieuwe auto rond te rijden. Dit is echter financieel vaak niet mogelijk. Met een shortlease contract is dit echter geen enkel probleem meer. Door de kortere looptijd van twee maanden tot twee jaar kan je, indien gewenst, ieder jaar een nieuwe auto uitzoeken. Als je het prettig en leuk vindt om in nieuwe modellen te rijden, is shortlease dan ook zeker een goede oplossing.

Wil je toch een nieuwe auto kopen, maar wil je vooraf zeker weten dat deze iets voor jou is? Ook dan biedt een shortlease contract solaas. Door enkele weken tot maanden in de auto te rijden, weet jij precies of deze geschikt is voor jou en je gezin. Hierdoor bega je nooit meer een miskoop, iets wat met enkel een proefrit van een half uur nog wel eens voorkomt.

2.         Shortlease: uitstekend geschikt voor zzp’ers en (startende) ondernemers

Door de hoge flexibiliteit van een shortlease contract, is dit tevens een uitstekende keuze voor (startende) ondernemers en zzp’ers. Je loopt met een shortlease contract immers geen enkel risico. Ook als je bedrijf niet zo succesvol wordt als gehoopt, zit je niet jarenlang vast aan een leasecontract. Veel contracten zijn na een looptijd van één of twee maanden wekelijks opzegbaar. Daarnaast is het niet nodig om een jaarrekening te presenteren als je een shortlease contract aanvraagt, dit in tegenstelling tot een private lease contract.

Bovendien kom je natuurlijk ook gewoon heel professioneel voor de dag als je met een representatieve nieuwe auto op zakelijk bezoek komt. Alleen maar voordelen dus voor zzp’ers en ondernemers!

4 voordelen shortlease

3.         Nieuwe baan? Kies voor shortlease!

Begin je binnenkort bij een nieuwe baan? Een eerste arbeidsovereenkomst duurt gemiddeld een half jaar. Daarnaast is er ook nog sprake van een proeftijd waarin zowel werkgever als werknemer het contract moeiteloos kan opzeggen. Als je voor je baan over verhoogde mobiliteit moet beschikken, kan een private lease contract een enorme gok zijn. Je weet immers niet of je over een half jaar nog in dienst bent. Misschien gaat de samenwerking niet naar wens, functioneer je niet voldoende of is er simpelweg geen plek meer binnen het bedrijf. Wat dan? Zit je dan opgescheept met een private lease contract voor enkele jaren? Vaak wel.

Met shortlease kan je dit probleem eenvoudig oplossen. Dit contract is gemakkelijk opzegbaar, ook als je de auto slechts een korte tijd in je bezit had. Zo loop je veel minder risico en geniet je alsnog van een nieuwe auto.

4.         Shortlease is meestal de voordeligste optie

Veel mensen geloven nog steeds dat shortlease een stuk duurder is dan een gewone leaseauto. Dit hoeft echter zeker niet zo te zijn. Met shortlease ben je niet alleen veel flexibeler, maar beschik je ook nog eens over een enorm aanbod. Daarnaast ben je veel minder geld kwijt dan als je bijvoorbeeld een auto zou huren. Wel klopt het dat mensen doorgaans goedkoper uit zijn als ze een leaseauto voor een langere periode dan anderhalf tot twee jaar willen gebruiken. Al met al is shortlease voor kortere periodes de voordeligste optie.

 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *