Startlog

Een log over van alles

Nieuwe auto kopen? Een aantal praktische tips!
auto's

Nieuwe auto kopen? Een aantal praktische tips!

Het kiezen en kopen van een nieuwe auto is heel spannend. De auto is voor veel mensen niet alleen het belangrijkste vervoer, maar maakt het leven ook een stuk gemakkelijker en leuker. Het is dan ook vanzelfsprekend dat de auto bij jouw persoonlijke wensen en gezinssituatie moet passen. Door de jaren heen is het aanbod van auto’s echter enorm gegroeid. Er zijn tientallen verschillende merken en meer dan honderden modellen. Het is dan ook niet eenvoudig om de juiste keuze te maken. Want hoe koop je een nieuwe auto als je werkelijk geen idee hebt waar je op moet letten? Hoe vind je jouw perfecte auto? We geven een aantal praktische tips. 

Bepaal het budget 

Autorijden is niet goedkoop. Zeker vandaag de dag niet. Naast verzekeringen en brandstofprijzen zal ook de aanschaf van de auto om een flinke klap uit je reserves vragen. Daarom is het goed om ruim van tevoren na te gaan hoeveel je maximaal wilt uitgeven aan de auto. Op die manier kun je al een groot deel van het aanbod filteren. Je weet welke auto’s er al direct afvallen en welke auto’s binnen jouw persoonlijke budget vallen. 

Een auto financieren kan op verschillende manieren. Het goedkoopst is toch wel om zelf te sparen. Doe dit door vanaf de aankoop van je eerste auto al iedere maand een klein bedrag weg te leggen. Je weet dat de auto ooit aan vervanging toe is en zo heb je aan het einde van de rit alweer een aardig bedrag bij elkaar gespaard om een nieuwe aan te kunnen schaffen. Geld lenen voor auto is in sommige gevallen ook niet te voorkomen. Bijvoorbeeld wanneer je auto het plotseling begeeft en je echt een auto nodig hebt in het dagelijks leven. Je hebt niet altijd de tijd om te sparen. In dat geval zijn er gelukkig dus ook andere manieren om de auto te financieren. Wel goed om je hierbij ook aan een budget te houden. 

Persoonlijke wensen 

Wat wordt de voornaamste functie van de auto? Gebruik je deze enkel voor plezierritjes of momenten dat je écht langere afstanden moet afleggen? Of wordt deze ook dagelijks gebruikt voor kleinere ritten? Heb je een groot gezin of zit je meestal maar alleen in de auto? Ben je dol op luxe of maakt het je eigenlijk helemaal niet uit zolang de auto maar praktisch is? 

Op basis van die informatie kun je de auto geheel naar eigen wens samenstellen. Leg deze persoonlijke wensen ook voor aan de autodealer. Hij of zij kan je helpen bij het vinden van een auto die bij jou past. 

Neem de tijd 

Autodealers willen je nog wel eens onder druk zetten om direct een beslissing te maken. Het is echter helemaal niet erg om de tijd te nemen. Dit is juist heel goed. Kies er daarom voor om meerdere afspraken te maken, slaap er eens een nachtje over en maak meerdere proefritten in verschillende auto’s. Op die manier krijg je een goede indruk van comfort en weggedrag. Daarnaast weet je zo ook zeker dat het niet ‘zomaar’ een impulsieve uitgave is, maar dat dit écht de auto is die je zocht. 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *